23Α.- (1) Για σκοπούς εφαρμογής της διμερούς Συμφωνίας μεταξύ των Κυβερνήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας για τη συνεργασία στον τομέα της Δημόσιας Υγείας και ειδικότερα του Άρθρου 2 της εν λόγω Συμφωνίας, καθιδρύεται Συμβούλιο Ιατρικής Εκπαίδευσης Κύπρου , τα μέλη του οποίου είναι τα ακόλουθα:
(α) εγγεγραμμένος πρακτήρας ιατρός εγνωσμένου κύρους και ήθους με εμπειρία στα ιατρικά θέματα και ιδιαίτερα την ιατρική εκπαίδευση, ως πρόεδρος·
(β) ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, ως αναπληρωτής πρόεδρος·
(γ) δυο καθηγητές ιατρικής σχολής από ελληνικά πανεπιστήμια, οι οποίοι προέρχονται, ο ένας από τον ευρύτερο τομέα της παθολογίας και ο άλλος από τον ευρύτερο τομέα της χειρουργικής, από τους οποίους ο ένας, ως αντιπρόεδρος·
(δ) ένας διευθυντής των αναγνωρισμένων για σκοπούς ειδίκευσης κλινικών, ο οποίος προέρχεται είτε από τον τομέα της παθολογίας είτε από τον τομέα της χειρουργικής είτε από τον εργαστηριακό τομέα·
(ε) ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συμβουλίου· και
(στ) ένας εκπρόσωπος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου.
(2) Στο Συμβούλιο Ιατρικής Εκπαίδευσης Κύπρου μετέχει, χωρίς δικαίωμα ψήφου, ένας εκπρόσωπος των ειδικευόμενων ιατρών, ο οποίος υποδεικνύεται μετά από εκλογές που διεξάγονται μεταξύ τους.
(3) Τα πρόσωπα που διορίζονται δυνάμει των παραγράφων (α), (γ) και (δ) του εδαφίου (1), επιλέγονται από τον Υπουργό με βάση την ενεργό συμμετοχή τους σε προγράμματα ιατρικής εκπαίδυσης.
(4) Ο πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου Ιατρικής Εκπαίδευσης Κύπρου διορίζονται από το Υπουργικό Συμβούλιο για πενταετή εκάστοτε θητεία.
(5) Σε περίπτωση θανάτου ή παραίτησης του προέδρου ή άλλων μελών του Συμβουλίου Ιατρικής Εκπαίδευσης Κύπρου, διορίζεται άλλο πρόσωπο στη θέση του για το υπόλοιπο της θητείας του.
(6) Το Συμβούλιο Ιατρικής Εκπαίδευσης Κύπρου συνεδριάζει τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο και βρίσκεται σε απαρτία όταν είναι παρόντα στη σχετική συνεδρία τέσσερα (4) από τα μέλη του, περιλαμβανομένων σε αυτά του προέδρου και του αναπληρωτή προέδρου ή του αντιπροέδρου.
(7) Οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ιατρικής Εκπαίδευσης Κύπρου λαμβάνονται με πλειοψηφία, στην οποία περιλαμβάνεται και η ψήφος του προέδρου ή του αναπληρωτή προέδρου, καθώς και η ψήφος του αντιπροέδρου.
(8) Στον πρόεδρο και στα μη κυβερνητικά μέλη του Συμβουλίου Ιατρικής Εκπαίδευσης Κύπρου δυνατό να παρέχεται τιμητική αμοιβή (honorarium) ή και τα έξοδα παραστάσεως, όπως ήθελε καθορίσει με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
(9) Ο Υπουργός μεριμνά όπως παρέχεται στο Συμβούλιο Ιατρικής Εκπαίδευσης Κύπρου η αναγκαία και γραμματειακή υποστήριξη.