5.-(1) Οσάκις Δικαστήριον επιβάλλη επί προσώπου ποινήν φυλακίσεως εν σχέσει προς εν ή πλείονα αδικήματα και
(α) η περίοδος της φυλακίσεως υπερβαίνη τους εξ μήνας ή εν η περιπτώσει κατεδικάσθη εις δύο ή πλείονας περιόδους φυλακίσεως η συνολική διάρκεια τούτων υπερβαίνει τους εξ μήνας· και
(β) το Δικαστήριον εκδίδει διάταγμα αναστολής της εκτελέσεως της ποινής βάσει του άρθρου 3,
το Δικαστήριον δύναται, παρά τας διατάξεις του άρθρου 34 του Ποινικού Κώδικος, να εκδώση διάταγμα επιτηρήσεως επί τη αναστολή της ποινής (εν τω παρόντι Νόμω αναφερόμενον ως "διάταγμα επιτηρήσεως") διά του οποίου θέτει τον καταδικασθέντα υπό την επιτήρησιν επιτηρούντος λειτουργού διά περίοδον οριζομένην εν τω διατάγματι ήτις δεν δύναται να υπερβαίνη την περίοδον εφαρμογής του διατάγματος δυνάμει του άρθρου 3(1).
(2)Το διάταγμα επιτηρήσεως καθορίζει την περιοχήν εν η ο καταδικασθείς διαμένει και ο επιτηρών λειτουργός είναι ο διά την περιοχήν ταύτην κηδεμονευτικός λειτουργός.
(3) Ο καταδικασθείς διά τον οποίον διάταγμα επιτηρήσεως τελεί εν ισχύϊ δέον να επικοινωνή μετά του επιτηρούντος λειτουργού συμφώνως προς τας υπό τούτου διδομένας οδηγίας και να γνωστοποιή εις τούτον οιανδήποτε αλλαγήν του τόπου διαμονής του.
(4) Το Δικαστήριον εν περιπτώσει αλλαγής του τόπου διαμονής του υπό επιτήρησιν προσώπου ή οιασδήποτε περιστάσεως ήτις ωδήγησεν εις την έκδοσιν του διατάγματος τροποποιεί αναλόγως το διάταγμα επιτηρήσεως.
(5) Κατά την έκδοσιν διατάγματος επιτηρήσεως το Δικαστήριον εξηγεί εις απλήν γλώσσαν εις τον καταδικασθέντα το περιεχόμενον και τας συνεπείας της εφαρμογής του διατάγματος.