4.-(1) Συνίσταται νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου το οποίο καλείται Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου και το οποίο συντονίζει και ελέγχει όλες τις ενέργειες ενάντια στα ναρκωτικά.Το Συμβούλιο έχει εξουσία απόκτησης, κατοχής και διάθεσης κινητής και ακίνητης περιουσίας και ικανότητα να συμβάλλεται.
(2)(α) Το Συμβούλιο συγκροτείται από τα ακόλουθα πρόσωπα, εκ των οποίων, ο Πρόεδρος διορίζεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και τα υπόλοιπα μέλη διορίζονται από το Υπουργικό Συμβούλιο:
(i) Πρόσωπο εγνωσμένου ήθους και κύρους, ως Πρόεδρο·
(ii) τον πρόεδρο του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, ως αντιπρόεδρο· και
(iii) επτά μέλη που προέρχονται από κοινό κατάλογο ατόμων που καταρτίζεται από τους Υπουργούς που μετέχουν στην Εθνική Επιτροπή:
(β) Τα μέλη του Συμβουλίου, πλην του προέδρου και του αντιπροέδρου, διορίζονται με βάση το επιστημονικό τους υπόβαθρο, την κατάρτιση και την εμπειρία τους στα θέματα των ναρκωτικών και λαμβανομένης υπόψη της ενεργούς κοινωνικής εμπλοκής τους στα θέματα της πρόληψης σε όλα τα επίπεδα.
(γ) Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου λαμβάνουν έξοδα παραστάσεως που βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Συμβουλίου, το ύψος των οποίων εγκρίνεται από το Υπουργικό Συμβούλιο.
(3)(α) Τηρουμένων των προνοιών του εδαφίου (5), η θητεία του Προέδρου είναι πενταετής και των μελών του Συμβουλίου τριετής.
(β) Ο πρόεδρος του Συμβουλίου εκπροσωπεί το Συμβούλιο.
(4) Όλα τα θέματα διαδικασίας ρυθμίζονται από το Συμβούλιο.
(5)Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δύναται να τερματίσει το διορισμό του Προέδρου και το Υπουργικό Συμβούλιο δύναται να τερματίσει το διορισμό μέλους ή μελών του Συμβουλίου –
(α) λόγω καταδίκης του Προέδρου ή μέλους του Συμβουλίου, αντίστοιχα, για αδίκημα που ενέχει έλλειψη τιμιότητας ή ηθική αισχρότητα, ή
(β) λόγω κήρυξης σε πτώχευση του Προέδρου ή μέλους του Συμβουλίου, αντίστοιχα, ή
(γ) λόγω κακοδιαχείρισης από τον Πρόεδρο ή/και μέλη του Συμβουλίου, αναφορικά με τη δυνάμει του άρθρου 14 διάθεση των εσόδων του Συμβουλίου, όπως ήθελε προκύψει από τον έλεγχο των λογαριασμών του Συμβουλίου από το Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας δυνάμει του άρθρου 15.
(6) Τα μέλη του Συμβουλίου δύνανται οποτεδήποτε να υποβάλουν εγγράφως παραίτηση απευθυνόμενη προς το Υπουργικό Συμβούλιο με ισχύ τεσσάρων εβδομάδων από την υποβολή της ή από το διορισμό νέου μέλους, αν αυτό συμβεί προτού εκπνεύσει η περίοδος των τεσσάρων εβδομάδων.
(7) Κενές θέσεις που δημιουργούνται για οποιοδήποτε λόγο πληρούνται με διορισμό νέων μελών για το υπόλοιπο της θητείας του Συμβουλίου.
(8) Η εγκυρότητα οποιασδήποτε πράξης ή εργασίας του Συμβουλίου δεν επηρεάζεται από τυχόν κενές θέσεις σε αυτό, εφόσον ο αριθμός των μελών είναι ο απαιτούμενος για το σχηματισμό της νενομισμένης απαρτίας.
(9) Το Συμβούλιο καταρτίζει εσωτερικούς κανονισμούς για την καλύτερη διεξαγωγή των εργασιών του, οι οποίοι κατατίθενται στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση. Οι κανονισμοί αυτοί περιλαμβάνουν επίσης πρόνοιες που ρυθμίζουν τον τρόπο σύστασης και λειτουργίας μόνιμων ή ad hoc επιστημονικών επιτροπών ή ομάδας εμπειρογνωμόνων, που προβλέπονται στο άρθρο 10.
(10) Πέντε μέλη του Συμβουλίου, περιλαμβανομένου του προέδρου, αποτελούν απαρτία.
(11) Στην απουσία του προέδρου των συνεδριάσεων προεδρεύει ο αντιπρόεδρος και στην απουσία αυτού τα μέλη του Συμβουλίου εκλέγουν ένα από αυτά, για να εκτελεί καθήκοντα προέδρου.