22.–(1) Καθιδρύεται Επιτροπή Καταφυγίων-Ασφάλειας, η οποία συγκροτείται από-
(α) το Διευθυντή, ως πρόεδρο της Επιτροπής ή, σε περίπτωση απουσίας του Διευθυντή, τον εκτελόντα χρέη αντικαταστάτη του·
(β) ένα λειτουργό του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας, τον οποίο ορίζει ο Διευθυντής·
(γ) ένα εκπρόσωπο της Αρχής Λιμένων Κύπρου·
(δ) ένα εκπρόσωπο του Τμήματος Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος·
(ε) ένα εκπρόσωπο του Τμήματος Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος· και
(στ) ένα εκπρόσωπο της εμπλεκόμενης Επαρχιακής Διοίκησης.
(2) Σε περίπτωση αντιμετώπισης συγκεκριμένου περιστατικού δυνάμει των εξουσιών που παρέχονται από το Τέταρτο Παράρτημα, ο Διευθυντής έχει εξουσία να διευρύνει την πιο πάνω κανονική σύνθεση της Επιτροπής Καταφυγίων- Ασφάλειας με ένα εκπρόσωπο του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) που αναφέρεται στο άρθρο 6(1) του περί της Διεθνούς Σύμβασης για τη Ναυτική Έρευνα και Διάσωση του 1979 (Κυρωτικού) και περί Συναφών Θεμάτων Νόμων του 1994 και 2007 και με ένα εκπρόσωπο κάθε άλλης εμπλεκόμενης κρατικής υπηρεσίας της Δημοκρατίας.
(3) Η Επιτροπή Καταφυγίων-Ασφαλείας συγκαλείται από τον Πρόεδρο. Η Επιτροπή Καταφυγίων- Ασφάλειας συνέρχεται και λαμβάνει νομίμως αποφάσεις αν στη συνεδρία παρίστανται ο Πρόεδρος και τρία από τα μέλη της. Οι αποφάσεις λαμβάνονται κατά πλειοψηφία, σε περίπτωση δε ισοψηφίας ισχύει η ψήφος του Διευθυντή.
(4) Η Επιτροπή Καταφυγίων-Ασφάλειας έχει εξουσία να καλεί ενώπιον της εμπειρογνώμονες του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα για να τη βοηθούν στη λήψη αποφάσεων.
(5) Η Επιτροπή Καταφυγίων-Ασφάλειας συνέρχεται τακτικά με σκοπό την ανταλλαγή γνώσεων και τη βελτίωση των μέτρων που λαμβάνονται δυνάμει του άρθρου 22Α. Η Επιτροπή Καταφυγίων-Ασφάλειας συνέρχεται οποτεδήποτε συντρέχουν ειδικές περιστάσεις.