34.-(1) Μετά τη διεξαγωγή έρευνας δυνάμει του άρθρου 33 το Συμβούλιο δύναται:
(α)να απορρίψει το παράπονο ως αβάσιμο.
(β)να επιπλήξει το πρόσωπο εναντίον του οποίου διεξήχθη η έρευνα.
(γ)να διατάξει το εν λόγω πρόσωπο να διορθώσει, με δικά του έξοδα και εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος, οποιαδήποτε εργασία η οποία αποτέλεσε το αντικείμενο της έρευνας και βρέθηκε εσφαλμένη, σε περίπτωση δε άρνησης του εν λόγω προσώπου να διορθώσει την εσφαλμένη εργασία, τότε η διόρθωση διεξάγεται από το Διευθυντή το ταχύτερο δυνατό, το αργότερο δε εντός έξι μηνών από την ημερομηνία κοινοποίησης:
Νοείται ότι στην περίπτωση αυτή ο Διευθυντής δικαιούται να διεκδικήσει τα έξοδα της διόρθωσης της εν λόγω εργασίας από τον αρμόδιο χωρομέτρη.
(δ) να ειδοποιήσει γραπτώς τον αρμόδιο χωρομέτρη για τα λάθη, τις παραλείψεις ή τις αδυναμίες που παρατηρήθηκαν σε εργασία που διεξήγαγε και να του επιστήσει την προσοχή του στην υποχρέωσή του να εφαρμόζει σωστά το νόμο και τους, δυνάμει αυτού, κανονισμούς.
(ε)να παραπέμψει το πρόσωπο εναντίον του οποίου διεξήχθη η έρευνα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου, διαβιβάζοντας όλο το υλικό της έρευνας. Στην περίπτωση αυτή η έρευνα θα θεωρείται ως προκαταρκτική έρευνα για τους σκοπούς του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου.
(2) Πριν το Συμβούλιο ασκήσει οποιαδήποτε εξουσία που του παρέχεται σύμφωνα με το εδάφιο (1), δίδει στο ενδιαφερόμενο πρόσωπο, καθώς και στον παραπονούμενο ή/και εργοδότη λογική ευκαιρία για να παρουσιάσουν τη θέση τους προφορικά ή γραπτά ενώπιον του Συμβουλίου.