89.-(1) Τηρουμένων των διατάξεων των εδαφίων (2) και (3), σε περίπτωση που το Δικαστήριο Παιδιών κρίνει παιδί σε σύγκρουση με τον νόμο ένοχο αδικήματος δύναται να αναβάλει την υπόθεση ως προς την επιβολή της ποινής και να ζητήσει από τον κηδεμονευτικό λειτουργό να ετοιμάσει γραπτή έκθεση για το παιδί, η οποία θα βοηθήσει το Δικαστήριο στον καθορισμό της κατάλληλης ποινής ή άλλου τρόπου αντιμετώπισης του παιδιού.
(2) Η έκθεση του κηδεμονευτικού λειτουργού περιλαμβάνει πληροφορίες ως προς το κατά πόσο υφίσταται έλλειψη φροντίδας ή ελέγχου από τους ασκούντες τη γονική μέριμνα του παιδιού σε σύγκρουση με τον νόμο, η οποία δυνατόν να συνέβαλε με οποιονδήποτε τρόπο στην παραβατική συμπεριφορά του παιδιού.
(3) Το Δικαστήριο Παιδιών δύναται να ζητήσει από τον κηδεμονευτικό λειτουργό έκθεση αξιολόγησης των επιπτώσεων του αδικήματος που διέπραξε το παιδί σε σύγκρουση με τον νόμο στο θύμα.
(4) Σε περίπτωση που το Δικαστήριο Παιδιών ζητά την υποβολή έκθεσης δυνάμει των διατάξεων του παρόντος άρθρου, δύναται πριν από την απόφασή του για την ποινή να καλέσει ως μάρτυρα οποιοδήποτε πρόσωπο να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία που θα βοηθήσουν το Δικαστηρίο Παιδιών στην απόφασή του.
(5) Η έκθεση του κηδεμονευτικού λειτουργού υποβάλλεται στο Δικαστήριο Παιδιών το αργότερο εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών, η οποία δυνατόν να παραταθεί από το Δικαστήριο Παιδιών για περαιτέρω περίοδο δέκα (10) ημερών.