41. Όλα τα ναυάγια, που αποτελούν ξένα αγαθά, που εισάγονται ή έρχονται στην Κύπρο, υπόκεινται στους ίδιους φόρους ως αν εισάγονταν στην Κύπρο, αφού ληφθεί υπόψη τυχόν ζημιά την οποία υπέστηκαν0 και αν ανακύψει ζήτημα ως προς την προέλευση τους θεωρούνται ότι είναι προϊόν της χώρας αυτής ως ο Ελεγκτής ήθελε μετά από έρευνα αποφασίσει.
42. Όταν οποιαδήποτε αντικείμενα που ανήκουν σε ή αποτελούν μέρος οποιουδήποτε αλλοδαπού πλοίου το οποίο έχει ναυαγήσει επί ή πλησίον των ακτών της Κύπρου, ή τα οποία ανήκουν ή αποτελούν μέρος του φορτίου του, βρίσκονται επί ή πλησίον των ακτών αυτών, ή φέρονται σε οποιοδήποτε λιμάνι της Κύπρου, ο Πρόξενος της χώρας στην οποία το πλοίο, δυνατό να ανήκει ή, στην περίπτωση φορτίου, ο Πρόξενος της χώρας στην οποία οι ιδιοκτήτες του φορτίου, δύνανται να ανήκουν, ή οποιοσδήποτε Προξενικός Λειτουργός της χώρας αυτής που είναι εξουσιοδοτημένος για το σκοπό αυτό δυνάμει οποιασδήποτε συνθήκης ή συμφωνίας με τη χώρα αυτή, θεωρείται σε περίπτωση απουσίας του ιδιοκτητη του πλοίου ή των αντικειμένων, και του πλοιάρχου ή άλλου αντιπροσώπου του ιδιοκτήτη, ως αντιπρόσωπος του ιδιοκτήτη, όσον αφορά την φύλαξη και διάθεση των αντικειμένων.
43. Ο Κυβερνήτης δύναται από καιρό σε καιρό να δημοσιεύει Κανονισμούς που καθορίζουν τις αμοιβές που λαμβάνονται βάσει του Νόμου αυτού από Παραλήπτες Ναυαγίου, και σε σχέση με ποιες υπηρεσίες και από ποιον θα πρέπει να καταβάλλονται, και δύναται επίσης, με τη συμβουλή και βοήθεια του Αρχιδικαστή να καθορίζει κανονισμούς για τη ρύθμιση της διαδικασίας σε όλα τα θέματα που φέρονται ενώπιον Δικαστηρίου ή Δικαστή, ή ενώπιον οποιουδήποτε Παραλήπτη βάσει των διατάξεων του Νόμου αυτού, και τα τέλη που λαμβάνονται σε σχέση με οποιαδήποτε διαδικασία βάσει αυτων. Όλοι οι Κανονισμοί που εκδίδονται βάσει του άρθρου αυτού έχουν την ίδια ισχύ και εφαρμογή ωσάν να αποτελούσαν μέρος του Νόμου αυτού.