3.-(1) Για τους σκοπούς του παρόντος Νόμου, καθιδρύεται Συμβούλιο Οδοντοτεχνιτών το οποίο είναι αρμόδιο για την εγγραφή οδοντοτεχνιτών και ασκεί οποιεσδήποτε άλλες εξουσίες και αρμοδιότητες που του χορηγούνται από τον παρόντα Νόμο.
(2) Το Συμβούλιο σύγκειται από τα ακόλουθα πρόσωπα:
(α) Τρεις εγγεγραμμένους οδοντοτεχνίτες που δεν είναι μέλη της δημόσιας υπηρεσίας και τους οποίους υποδεικνύει ο Σύνδεσμος,
(β) έναν εγγεγραμμένο οδοντοτεχνίτη, που δεν είναι μέλος της δημόσιας υπηρεσίας και τον οποίο υποδεικνύει ο Υπουργός Υγείας,
(γ) έναν εγγεγραμμένο οδοντοτεχνίτη που είναι μέλος της δημόσιας υπηρεσίας,
(δ) έναν εγγεγραμμένο οδοντίατρο μέλος της δημόσιας υπηρεσίας, και
(ε) έναν εγγεγραμμένο οδοντίατρο, που δεν είναι μέλος της δημόσιας υπηρεσίας και τον οποίο υποδεικνύει ο Παγκύπριος Οδοντιατρικός Σύλλογος:
(3) Τα μέλη του Συμβουλίου διορίζονται από το Υπουργικό Συμβούλιο, η δε θητεία του Συμβουλίου διαρκεί τρία χρόνια.
(4) Ως Πρόεδρος εκλέγεται από τα μέλη ένας από τους τέσσερις Οδοντοτεχνίτες-μέλη του ιδιωτικού τομέα.
(5) Σε περίπτωση απουσίας του προέδρου, της συνεδρίασης προεδρεύει ο πρεσβύτερος οδοντοτεχνίτης-μέλος του Συμβουλίου,
(6) Ο Πρόεδρος και τρία άλλα μέλη ή, αν ο Πρόεδρος δεν είναι παρών, οποιαδήποτε τέσσερα μέλη του Συμβουλίου, αποτελούν απαρτία.
(7) Το Συμβούλιο αποφασίζει με πλειοψηφία των παρόντων μελών του και σε περίπτωση ισοψηφίας, ο προεδρεύων της συνεδρίασης έχει δεύτερη ή νικώσα ψήφο.
(8) Το Συμβούλιο δύναται να λειτουργεί, ανεξάρτητα από την ύπαρξη χηρείας οποιασδήποτε θέσης.
(9) Το Συμβούλιο ρυθμίζει το ίδιο, τηρουμένων των διατάξεων του παρόντος Νόμου, τα της συγκλήσεως των συνεδριάσεων του, τη διαδικασία η οποία θα ακολουθείται και την τήρηση των πρακτικών.
(10) Όλα τα μέλη του Συμβουλίου τα οποία δεν ανήκουν στη δημόσια υπηρεσία, δύνανται να παραιτηθούν από τη θέση τους με την υποβολή έγγραφης παραίτησης προς τον Υπουργό.