Ουσιαστική μεταβολή της λειτουργίας

20Β.-(1) Για τους σκοπούς του παρόντος άρθρου, <ουσιαστική μεταβολή της λειτουργίας> σημαίνει κάθε μεταβολή της λειτουργίας εκμετάλλευσης που, κατά τη γνώμη του Υπουργού, ενδέχεται να έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στον άνθρωπο ή στο περιβάλλον και για τους σκοπούς του παρόντος ορισμού, κάθε μεταβολή ή επέκταση της λειτουργίας θεωρείται ουσιαστική μεταβολή της λειτουργίας όταν η εν λόγω μεταβολή ή επέκταση, αυτή καθαυτή, εμπίπτει στα κατώτατα όρια, αν υπάρχουν, που καθορίζονται στο Παράρτημα Ι του περί της Ολοκληρωμένης Πρόληψης και Ελέγχου της Ρύπανσης Νόμου.

(2) Καμία ουσιαστική μεταβολή της λειτουργίας οποιασδήποτε εγκατάστασης του Παραρτήματος ΙΙΙ δεν πραγματοποιείται χωρίς άδεια, η οποία χορηγείται δυνάμει του άρθρου 8.

(3) Τόσο η αίτηση για χορήγηση της άδειας που υποβάλλεται δυνάμει του εδαφίου (5) του άρθρου 8 όσο και η σχετική απόφαση του Υπουργού δυνάμει των εδαφίων (9), (10), (11), (12) και (12Α) του άρθρου 8, πρέπει να καλύπτουν τα τμήματα της εν λόγω εγκατάστασης και τις απαιτήσεις των παραγράφων (α), (β), (δ), (ε), (στ), (ζ), (η), (θ), (ι) και (ιβ) του εδαφίου (5) και των εδαφίων (6) και (7) του άρθρου 8, που ενδέχεται να επηρεαστούν από την ουσιαστική μεταβολή της λειτουργίας.

(4) Οι διατάξεις-

(α) (i) του εδαφίου (2) του άρθρου 4,
(ii) του άρθρου 5, 
(iii) των εδαφίων (1), (2), (3) και (4) του άρθρου 6,
(iv) της παραγράφου (γ) του άρθρου 7,(v) του εδαφίου (1) του άρθρου 8, 
(vi) των εδαφίων (1) και (2) του άρθρου 9Α, και
(vii) του άρθρου 11Α,
του περί της Ολοκληρωμένης Πρόληψης και Ελέγχου της Ρύπανσης Νόμου· και

(β) (i) των παραγράφων (α), (β), (δ), (ε), (στ), (ζ), (η), (θ), (ι) και (ιβ) του εδαφίου (5) και των εδαφίων (6), (7), (12Α) και (15) του άρθρου 8, και
(ii) της παραγράφου (γ) του εδαφίου (1) και του εδαφίου (2) του άρθρου 18,
του παρόντος Νόμου,

εφαρμόζονται κατ’ αναλογία στην περίπτωση ουσιαστικής μεταβολής της λειτουργίας εγκατάστασης του Παραρτήματος ΙΙΙ.