Προοίμιο

Δυνάμει του Άρθρου 163 του Συντάγματος και του περί Απονομής της Δικαιοσύνης (Ποικίλαι Διατάξεις) Νόμου του 1964 έως 1991 το Ανώτατο Δικαστήριο εκδίδει τον ακόλουθο Διαδικαστικό Κανονισμό.

1. Ο παρών Διαδικαστικός αυτός Κανονισμός θα αναφέρεται ως ο περί Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών Διαδικαστικός Κανονισμός 1999.

Ερμηνεία

2. Εκτός αν από το κείμενο προκύπτει άλλη έννοια, οι όροι που ακολουθούν θα έχουν την έννοια που τους αποδίδεται πιο κάτω:

«Δικαστήριο» σημαίνει το Δικαστήριο Εργατικών Διαφορών που καθιδρύθηκε βάσει του άρθρου 12 του περί Ετησίων Αδειών Μετ' Απολαβών Νόμου.

«Δικαστής» σημαίνει Δικαστή του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών.

«Έγγραφες προτάσεις» σημαίνει τις προβλεπόμενες από τον παρόντα Διαδικαστικό Κανονισμό εναρκτήρια αίτηση και εμφάνιση.

«Αίτηση» σημαίνει την εναρκτήρια αίτηση η οποία προβλέπεται στον Κανονισμό 3(1) του Διαδικαστικού Κανονισμού.

«Ενδιάμεσες αιτήσεις» σημαίνει άλλες από την Αίτηση (εναρκτήρια).

«Μέλος» σημαίνει μέλος του Δικαστηρίου, άλλο από τον Πρόεδρο ή τον Δικαστή αυτού.

«Πρόεδρος» σημαίνει τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών.

«Πρωτοκολλητής» σημαίνει το λειτουργό στον οποίο ανατίθενται από το Ανώτατο Δικαστήριο καθήκοντα Πρωτοκολλητή του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών.

«Πρωτόκολλο» σημαίνει τα Μητρώα υποθέσεων και αποφάσεων που τηρούνται στο Δικαστήριο Εργατικών Διαφορών.

«Τμήμα του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών» σημαίνει Τμήμα Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών που αποτελείται από τον Πρόεδρο ή Δικαστή και δύο Μέλη, που ορίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 12 του Νόμου, ενώπιον του οποίου παραπέμπεται σύμφωνα με το Νόμο υπόθεση του Δικαστηρίου προς το σκοπό ακρόασης και έκδοσης απόφασης.

Εναρκτήρια Αίτηση εργατικής διαφοράς

3.-(1) Υπόθεση εργατικής διαφοράς εγείρεται ενώπιον του Δικαστηρίου με Αίτηση που υποβάλλεται από τον αιτητή σε έντυπο που περιλαμβάνει τα στοιχεία που προβλέπονται στο Τύπο Ι. Στην Αίτηση καθορίζονται οι λόγοι στους οποίους θεμελιώνεται το αίτημα και προσδιορίζεται η ζητούμενη θεραπεία ή θεραπείες.

(2) Η εναρκτήρια αίτηση χαρτοσημαίνεται με χαρτόσημο £5,00.

(3) Ενδιάμεσες αιτήσεις φέρουν χαρτόσημο £2,00.

4. Ο Πρωτοκολλητής μεριμνά για την καταχώριση της αίτησης στο Πρωτόκολλο με αριθμητική σειρά. Η καταχώριση περιλαμβάνει τον αριθμό της Αίτησης, τα ονόματα των διαδίκων και την ημερομηνία καταχώρισης. Ο Πρωτοκολλητής γνωστοποιεί τον αριθμό της Αίτησης στον αιτητή και αποστέλλει χωρίς καθυστέρηση αντίγραφο στον καθ' ου η αίτηση με διπλοσυστημένη επιστολή.

Το αντίγραφο το οποίο αποστέλλεται στον καθ' ου η αίτηση, συνοδεύεται από γνωστοποίηση με τις λεπτομέρειες που προβλέπονται στον Τύπο 2.

5.-(1) Εάν ο καθ' ου η αίτηση επιθυμεί να αμφισβητήσει την απαίτηση ή μέρος της οφείλει μέσα σε 21 ημέρες από την παραλαβή της να καταχωρίσει εμφάνιση στον Πρωτοκολλητή σε έντυπο, το οποίο περιέχει τα στοιχεία που προβλέπονται στον Τύπο 3. Στην εμφάνιση προσδιορίζονται λεπτομερώς οι λόγοι για τους οποίους αμφισβητείται το αίτημα και η παροχή της θεραπείας ή θεραπειών που εξαιτείται ο αιτητής.

(2) Η εμφάνιση πρέπει να είναι χαρτοσημασμένη με χαρτόσημο £5,00. Εμφάνιση εκ μέρους αρχής ή οργάνου της Δημοκρατίας δε χρειάζεται χαρτοσήμανση.

(3) Ο Πρωτοκολλητής μόλις παραλάβει το έγγραφο εμφάνισης αποστέλλει αντίγραφο σε όλους τους αντιδίκους.

(4) Καθ' ου η αίτηση ο οποίος παραλείπει να καταχωρίσει εμφάνιση δε δικαιούται να συμμετάσχει στη διαδικασία ούτε του γνωστοποιείται οποιαδήποτε ημερομηνία εμφάνισης ενώπιον του Δικαστηρίου άλλη από την αρχική. Με εξαίρεση αίτημα για την παράταση της προθεσμίας για την καταχώριση εμφάνισης, καθ' ου η αίτηση ο οποίος παραλείπει να εμφανιστεί δε νομιμοποιείται να πάρει οποιοδήποτε από τα προβλεπόμενα στον παρόντα Διαδικαστικό Κανονισμό μέτρα.

Ο καθ' ου η αίτηση έχει το δικαίωμα να του αποσταλεί αντίγραφο απόφασης ή διορθωμένης απόφασης σύμφωνα με τον Κανονισμό 11(2) και (4).

Συπληρωματικά στοιχεία Μάρτυρες, Έγγραφα κλπ

6.-(1) Τηρούμενου του Κανονισμού 5(4) το Δικαστήριο αυτεπάγγελτα ή μετά από αίτημα διαδίκου δύναται-

(α) Να καλέσει διάδικο να παράσχει εγγράφως συμπληρωματικά στοιχεία για τους λόγους στους οποίους βασίζει την υπόθεσή του και τα γεγονότα στα οποία θεμελιώνεται

(β) να καλέσει οποιοδήποτε πρόσωπο να παραστεί ως μάρτυρας κατά την ακρόαση της υπόθεσης και να παρουσιάσει έγγραφα που σχετίζονται με τα επίδικα θέματα:

Νοείται ότι η αίτηση για την κλήτευση μαρτύρων υποβάλλεται στο Δικαστήριο δέκα ημέρες πριν από την ημερομηνία ακρόασης, εκτός όπου το Δικαστήριο συντέμνει το χρόνο·

(γ) το Δικαστήριο μπορεί να διορίσει πραγματογνώμονα προς το σκοπό διεξαγωγής έρευνας, αναγκαίας για την εξακρίβωση ουσιωδών γεγονότων για τη λύση της διαφοράς·

(δ) να εκδώσει οποιεσδήποτε άλλες οδηγίες κρίνει αναγκαίες για τη διεκπεραίωση της υπόθεσης περιλαμβανομένου και του καθορισμού της προθεσμίας για τη λήψη διαδικαστικών μέτρων και τη διενέργεια οποιασδήποτε πράξης που προβλέπεται στον παρόντα Διαδικαστικό Κανονισμό.

Μάρτυρας μη προσερχόμενος

7. Πρόσωπο το οποίο καλείται ως μάρτυρας και παραλείπει να προσέλθει στο Δικαστήριο κατά τον καθορισμένο χρόνο, υπόκειται σε σύλληψη και κυρώσεις που περιλαμβάνουν την έκδοση εντάλματος σύλληψης του και την καταβολή των εξόδων τα οποία σπαταλούνται λόγω της παράλειψης του να προσέλθει.

8.-(1) Μετά τη συμπλήρωση των εγγράφων το Πρωτοκολλητείο παραπέμπει την υπόθεση ενώπιον Τμήματος Δικαστηρίου προς εκδίκαση:

Νοείται ότι το Πρωτοκολλητείο ακολουθεί αριθμητική σειρά για την κατανομή των προς εκδίκαση υποθέσεων από τα Τμήματα του Δικαστηρίου, εξασφαλίζοντας τοιουτοτρόπως την απρόσωπη κατανομή της εργασίας.

(2) 0 Πρόεδρος ή ο Δικαστής του Τμήματος στο οποίο έχει παραπεμφθεί υπόθεση προς εκδίκαση, μπορεί σε πρώτο στάδιο να ορίσει την υπόθεση για οδηγίες εφόσον κρίνει τούτο πρέπον.

(3) Τα δύο Μέλη του Τμήματος του Δικαστηρίου ορίζονται από τον Πρόεδρο, ένα από την εργοδοτική και ένα από την εργατική πλευρά:

Νοείται ότι ο ορισμός των Μελών του Δικαστηρίου μπορεί να γίνει με την έκδοση γενικών οδηγιών.

(4) 14 τουλάχιστον ημέρες πριν από την ορισθείσα δικάσιμο ο Πρωτοκολλητής αποστέλλει στους διαδίκους σχετική γνωστοποίηση ορισμού, σύμφωνα με τον Τύπο 4.

Διαδικασία ακροάσεως

9.-(1) Η ακρόαση της αίτησης γίνεται δημόσια εκτός αν το Δικαστήριο κρίνει για οποιοδήποτε λόγο που προβλέπεται στη δεύτερη παράγραφο του Άρθρου 30.2 του Συντάγματος ότι δικαιολογείται ο αποκλεισμός του τύπου και του κοινού.

(2) Διάδικος δύναται να ζητήσει από τον αντίδικο του με επιστολή, αντίγραφο της οποίας κατατίθεται στο Πρωτοκολλητείο, την προσαγωγή και κατάθεση εγγράφων σχετικών με τη διαφορά. Έγγραφα τα οποία κατατίθενται σε ανταπόκριση του αιτήματος, κατατίθενται στο Δικαστήριο επτά ημέρες πριν την ακρόαση.

(3) Τηρουμένων των αναλογιών η ακρόαση διεξάγεται σύμφωνα με τους Κανόνες που διέπουν τη διεξαγωγή της δίκης οι οποίοι προβλέπονται στη Διαταγή 33 των Θεσμών Πολιτικής Δικονομίας.

(4) Σε περίπτωση που διάδικος παραλείπει να εμφανιστεί κατά την ημερομηνία ακρόασης, εάν αυτός είναι ο αιτητής, το Δικαστήριο μπορεί να απορρίψει την υπόθεση ή να την αναβάλει σε μελλοντική ημερομηνία εφόσον κρίνει ότι αυτό επιβάλλει το συμφέρον απονομής της δικαιοσύνης. Εάν ο παραλείπων είναι ο καθ' ου η αίτηση, το Δικαστήριο μπορεί να προχωρήσει στην ακρόαση της υπόθεσης στην απουσία του ή να την αναβάλει σε μελλοντική ημερομηνία εφόσον κρίνει ότι αυτό επιβάλλει το συμφέρον της απονομής της δικαιοσύνης. Σε εκατέρα των περιπτώσεων το Δικαστήριο μπορεί να εκδώσει την αρμόζουσα διαταγή ως προς τα έξοδα.

(5) Μάρτυρες που καταθέτουν δίδουν όρκο ή αν αντίκειται προς τις πεποιθήσεις τους, επίσημη βεβαίωση, ότι θα πουν στο Δικαστήριο την αλήθεια, όλη την αλήθεια και μόνο την αλήθεια.

Απόφαση Δικαστηρίου

10.-(1) Σε περίπτωση διαφωνίας η απόφαση του Δικαστηρίου λαμβάνεται κατά πλειοψηφία και εκδίδεται δημόσια από τον Πρόεδρο ή το Δικαστή ο οποίος προήδρευσε του Τμήματος του Δικαστηρίου που επιλήφθηκε της υπόθεσης και υπογράφεται από αυτόν. Εάν υπάρχει απόφαση μειοψηφίας και αυτή εκδίδεται δημόσια και απαγγέλλεται μετά την έκδοση της απόφασης της πλειοψηφίας:

Νοείται ότι ως προς οιοδήποτε νομικό σημείο το οποίο εγείρεται σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας, η γνώμη του Προέδρου ή του Προεδρεύοντα Δικαστή είναι δεσμευτική για τα Μέλη του Δικαστηρίου.

(2) Ο Πρωτοκολλητής καταχωρίζει το υπογεγραμμένο έγγραφο της απόφασης στον Πρωτόκολλο καθώς και οποιαδήποτε απόφαση μειοψηφίας και αποστέλλει αντίγραφο ή αντίγραφα, ως ήθελε είναι η περίπτωση, στους διαδίκους.

(3) Το Πρωτόκολλο τηρείται από τον Πρωτοκολλητή και υπόκειται σε επιθεώρηση μετά από λογική προειδοποίηση από οποιοδήποτε πρόσωπο που έχει συμφέρον, χωρίς την καταβολή οποιουδήποτε τέλους.

(4) Γραμματικά λάθη σε αποφάσεις ή διατάγματα ή οποιαδήποτε λάθη τα οποία εγείρονται από τυχαίο ολίσθημα ή παράλειψη, μπορεί σε οποιοδήποτε χρόνο να διορθωθούν από το Δικαστήριο μετά από αίτηση.

Ποικίλες εξουσίες Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών

11.-(1) Το Δικαστήριο Εργατικών Διαφορών ασκώντας τη διακριτική του εξουσία μπορεί -

(α) Να παρατείνει την καθορισμένη από τους παρόντες Κανονισμούς προθεσμία για τη λήψη οποιουδήποτε διαβήματος ή μέτρου, υπό τοιούτους όρους ως ήθελε κρίνει πρέπον.

Αίτηση για την παράταση των προβλεπόμενων προθεσμιών μπορεί να γίνει δεκτή και μετά την εκπνοή τους·

(β) να εκδώσει οποιοδήποτε διάταγμα αναγκαίο για τους σκοπούς της υπόθεσης ή την ολοκλήρωσή της·

(γ) να μεταθέσει την καθορισμένη ημέρα και ώρα της ακρόασης της υπόθεσης·

(δ) να απορρίψει την υπόθεση σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας, εφόσον ο αιτητής παραιτείται του αιτήματος του·

(ε) να δεχθεί δήλωση συμβιβασμού της υπόθεσης και να εκδώσει απόφαση επ' αυτού εφόσον συνάδει προς το νόμο·

(2) Τηρουμένων των προνοιών των παρόντων Κανονισμών, το Δικαστήριο Εργατικών Διαφορών μπορεί να καθορίζει την ενώπιον του διαδικασία. Ενδιάμεσες αιτήσεις επιδίδονται στον αντίδικο, εκτός εάν το Δικαστήριο κρίνει ότι συντρέχουν εξαιρετικές περιστάσεις, οπόταν επιλαμβάνεται των αιτήσεων στην απουσία του διαδίκου. Σε τέτοια περίπτωση η διαταγή κοινοποιείται στον αντίδικο ο οποίος θα είναι ελεύθερος εντός 7 ημερών από τη γνωστοποίηση να ζητήσει την ακύρωσή της. Στην γνωστοποίηση τέτοιας διαταγής κοινοποιείται ο χρόνος εντός του οποίου ο αντίδικος μπορεί να αποταθεί προς παραμερισμό της διαταγής.

Ενδιάμεσες Αιτήσεις

12.-(1) Ενδιάμεση αίτηση υποβάλλεται εγγράφως, είναι σύμφωνη και περιέχει τις λεπτομέρειες που προβλέπονται στον Τύπο 6.

(2) Μονομερείς αιτήσεις υποβάλλονται εγγράφως και είναι σύμφωνες και περιέχουν τις λεπτομέρειες που προβλέπονται στον Τύπο 6, εξαιρουμένων εκείνων που έχουν ως αντικείμενο την πληροφόρηση του αντιδίκου.

(3) Ενδιάμεση αίτηση, καθώς και οποιαδήποτε ένσταση σ' αυτή, μπορεί να υποβληθούν προφορικά εφόσον το Δικαστήριο κρίνει ότι τούτο δικαιολογείται από τα περιστατικά του αιτήματος.

(4) Ένσταση υποβάλλεται εγγράφως, είναι σύμφωνη και περιέχει τις λεπτομέρειες που προβλέπονται στον Τύπο 7 και υποβάλλεται εντός 7 ημερών από τη γνωστοποίηση της αίτησης.

Γνωστοποιή­σεις, Κοινοποιήσεις, Έγγραφα, Επίδοση

13.-(1) Αιτήσεις οι οποίες υποβάλλονται δυνάμει των παρόντων Κανονισμών πρέπει να συνοδεύονται από επτά αντίγραφα εκτός εάν ο Πρωτοκολλητής κρίνει ότι απαιτούνται περισσότερα. Τα ίδια ισχύουν και για την εμφάνιση.

(2) (α) Αίτηση, εμφάνιση, ενδιάμεση αίτηση, δεόντως χαρτοσημασμένες (όπου προβλέπεται χαρτοσήμανση) καταχωρείται απευθείας στον Πρωτοκολλητή ή μέσω του Ταχυδρομείου.

(β) Η επίδοση οποιουδήποτε δικογράφου στον αντίδικο ή αντιδίκους, γίνεται ταχυδρομικά με απλή ή διπλοσυστημένη επιστολή ή προσωπικά.

(3) Η επίδοση προς τους διαδίκους γίνεται, αν μεν πρόκειται για φυσικό πρόσωπο στην τελευταία του γνωστή κατοικία ή επαγγελματική στέγη, αν δε πρόκειται για νομικό πρόσωπο στην εγγεγραμμένη έδρα του νομικού προσώπου ή στο χώρο των επαγγελματικών δραστηριοτήτων του. Εφόσον η επίδοση γίνει σε εξουσιοδοτημένο πληρεξούσιο του διαδίκου αυτή λογίζεται ότι έχει γίνει στον ίδιο το διάδικο.

(4) Η διεύθυνση επίδοσης η οποία καθορίζεται σε οποιοδήποτε έγγραφο μπορεί να περιλαμβάνει, εφόσον το επιλέξει ο διάδικος ή οποιοδήποτε μέρος στη διαδικασία και επίδοση ή παράδοση μέσω καθοριζόμενου τηλεομοιοτύπου (FAX).

Εφόσον η διεύθυνση επίδοσης περιλαμβάνει και τηλεομοιότυπο καθίσταται αποδεκτή η επίδοση ή παράδοση δικαστικού εγγράφου, μέσω τηλεομοιοτυπικής επικοινωνίας.

(5) Σε περίπτωση που η επίδοση γίνεται με διπλοσυστημένη επιστολή και σύμφωνα με γνωστοποίηση του Ταχυδρομείου αυτή δεν παραλήφθηκε από το πρόσωπο στο οποίο απευθύνεται, το Δικαστήριο μετά από γραπτή αίτηση του αιτητή, μπορεί να διατάξει όπως η επίδοση γίνει με άλλο τρόπο περιλαμβανομένης ιδιωτικής επίδοσης σύμφωνα με τις διατάξεις της Διαταγής 5Β των Θεσμών Πολιτικής Δικονομίας.

(6) Οι διάδικοι μπορούν σε οποιοδήποτε χρόνο με πράξη τους που κοινοποιείται στον Πρωτοκολλητή και τους άλλους διαδίκους να μεταβάλουν τη διεύθυνση επίδοσης.

Δικηγορική αμοιβή

14. Εκτός όπου το Δικαστήριο διατάσσει διαφορετικά, η δικηγορική αμοιβή καθορίζεται σύμφωνα με τις πρόνοιες του εκάστοτε ισχύοντος Διαδικαστικού Κανονισμού περί Δικηγορικών Δικαιωμάτων. Σε περιπτώσεις όπου το αντικείμενο της αίτησης δεν ανάγεται σε χρηματική διαφορά και δεν αποτιμάται σε χρήμα, η δικηγορική αμοιβή καθορίζεται στην Κλίμακα εξόδων £250-£1.000.

Εκτέλεση αποφάσεων Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών

15. Απόφαση του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών εκτελείται από το Επαρχιακό Δικαστήριο της Επαρχίας στην οποία βρίσκεται η κατοικία, επαγγελματική στέγη, έδρα ή χώρος δραστηριοτήτων του φυσικού ή νομικού προσώπου, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί η απόφαση, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στη Διαταγή 40 των Θεσμών Πολιτικής Δικονομίας.

16-(1) Κάθε απόφαση του Δικαστηρίου υπόκειται σε έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο. Έφεση χωρεί μόνο αναφορικά με νομικά σημεία. Για την υποβολή της έφεσης θα τυγχάνουν εφαρμογής οι πρόνοιες της Διαταγής 35 των Θεσμών Πολιτικής Δικονομίας.

(2) Τα πληρωτέα τέλη για την καταχώρηση έφεσης θα είναι εκείνα της Κλίμακας η οποία αντιστοιχεί προς το ύψος της χρηματικής διαφοράς και όπου ελλείπει το χρηματικό στοιχείο, θα ισχύει η κλίμακα £250 - £1000.

17. Για οποιοδήποτε ζήτημα για το οποίο δεν υπάρχει ειδική ρύθμιση στον παρόντα Κανονισμό για την ακολουθητέα διαδικασία και λαμβανομένου πάντοτε υπόψη του συνοπτικού χαρακτήρα της διαδικασίας που προβλέπεται στον παρόντα Κανονισμό, θα εφαρμόζονται, τηρουμένων των αναλογιών, οι σχετικές διατάξεις του περί Πολιτικής Δικονομίας Διαδικαστικού Κανονισμού.

18. Οι περί Διαιτητικού Δικαστηρίου Δικονομικοί Κανόνες του 1968, καταργούνται.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ
?

Ο ΠΕΡΙ ΕΤΗΣΙΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΜΕΤ' ΑΠΟΛΑΒΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1967 ΕΩΣ 1998 ΤΥΠΟΣ 1. - ΑΙΤΗΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ (Δ.Κ. 3(1))

 

Αρ. Υπόθεσης:……………………

ΕΝΩΠΙΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

Μεταξύ: ………………………………………………………………………………………

 

……………………………………………………………………………………..

από……………………………………………………………………………………

 

Αρ. Ταυτ……………………………. Αρ. Κοιν. Ασφ……………………………

Αιτητή

και

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….από ………………………………………………………………………………

Καθ' ου η αίτηση

Ο αιτητής εξαιτείται την πιο κάτω θεραπεία/θεραπείες:

Οι λόγοι, στους οποίους στηρίζεται η αίτηση και τα ουσιώδη γεγονότα τα οποία την υποστηρίζουν εκτίθενται στο πίσω μέρος της αίτησης.

Η διεύθυνση επίδοσης για την επίδοση εγγράφων στον αιτητή είναι η ακόλουθη:

Ημερομηνία: ……………..199………..

Χαρτόσημο

Υπογραφή:…………………………….

£5,00

Καταχωρίστηκε σήμερα ……………………………….,199……………

Υπογραφή:………………………………………

Πρωτοκολλητής

Ο ΠΕΡΙ ΕΤΗΣΙΩΝ ΑΔΕΙΩΝ MET ΑΠΟΛΑΒΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1967 ΕΩΣ 1998 ΤΥΠΟΣ 2.ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ (Δ.Κ. 4)

Αρ. Υπόθεσης:……………………….

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

Σας αποστέλλεται εναρκτήρια αίτηση εργατικής διαφοράς, η οποία στρέφεται εναντίον σας. Η διαδικασία για την υποβολή και εκδίκαση της αίτησης που υποβάλλεται διέπεται από τον περί Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών Διαδικαστικό Κανονισμό του 1999.

Εάν ενίστασθε στην αίτηση ή οποιοδήποτε μέρος της, αυτό μπορεί να το πράξετε με την καταχώρηση εμφάνισης η οποία πρέπει να υποβληθεί μέσα σε 21 ημέρες από τη λήψη της παρούσης γνωστοποίησης σύμφωνα με τον εγκριθέντα τύπο εμφάνισης αντίγραφο του οποίου εσωκλείεται.

Αν δεν καταχωρήσετε εμφάνιση, δεν έχετε δικαίωμα να συμμετάσχετε στη διαδικασία, εκτός αν υποβάλετε αίτηση για παρατήρηση της καθορισμένης από το Διαδικαστικό Κανονισμό προθεσμίας για καταχώρηση εμφάνισης. Ερήμην σας δυνατό να εκδοθεί απόφαση.

Κατά την ακρόαση της αίτησης, οι διάδικοι έχουν το δικαίωμα να παρίστανται είτε προσωπικά είτε με πληρεξούσιο δικηγόρο είτε με αντιπρόσωπο συντεχνίας ή συνδέσμου εργοδοτών είτε μετά από άδεια του Δικαστηρίου με άλλο πρόσωπο.

Ημερομηνία:……………… 199…….

Προς τον καθ' ου η αίτηση

……………………………………………………………...

……………………………..……………………………..

…………………………… (Υπογραφή)

Πρωτοκολλητής Δικαστηρίου

Εργατικών Διαφορών

Ο ΠΕΡΙ ΕΤΗΣΙΩΝ ΑΔΕΙΩΝ MET' ΑΠΟΛΑΒΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1967 ΕΩΣ 1998 ΤΥΠΟΣ 3. - ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΣ (Δ.Κ. 5(1))

Αρ. Υπόθεσης:…………………………

ΕΝΩΠΙΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

Μεταξύ: …………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………….

από……………………………………………………………………………..

Αιτητή

και

……………………………………………………………………………..

………………………………………………………………………………

από…………………………………………………………………………

Καθ' ου η αίτηση

Ο καθ' ου η αίτηση καταχωρεί εμφάνιση στην πιο πάνω αίτηση.

Οι λόγοι, πάνω στους οποίους στηρίζεται η ένσταση και τα ουσιώδη γεγονότα τα οποία την υποστηρίζουν εκτίθενται στο πίσω μέρος του εγγράφου.

Η διεύθυνση επίδοσης για την επίδοση εγγράφων στον αιτητή είναι η ακόλουθη:

Ημερομηνία:………………..199…………

Χαρτόσημο

Υπογραφή:…………………………………

£5,00

Καταχωρίστηκε σήμερα…………………………….., 199………..

Υπογραφή:………………………………………

Πρωτοκολλητής

Ο ΠΕΡΙ ΕΤΗΣΙΩΝ ΑΔΕΙΩΝ MET' ΑΠΟΛΑΒΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1967 ΕΩΣ 1998 ΤΥΠΟΣ 4. - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΙΣΜΟΥ ΔΙΚΑΣΙΜΟΥ (Δ.Κ. 8(4))

Αρ. Υπόθεσης:………………….

ΕΝΩΠΙΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

Μεταξύ: ……………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………

Αιτητή

και



……………………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………………….

Καθ' ου η αίτηση

Ειδοποιείστε ότι η πιο πάνω υπόθεση ορίστηκε για ακρόαση/οδηγίες στις ………………………. 19……… και ώρα ………………… ενώπιον του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών.

Οι διάδικοι καλούνται να προσκομίσουν όλα τα σχετικά έγγραφα και αποδείξεις που αφορούν την υπόθεση τους.

Ημερομηνία: ……………………….199………… .

Προς τον καθ' ου η αίτηση

………………………………

……………………………..

………………………………

………………………………

……………………………….

……………………………… (Υπογραφή)

Πρωτοκολλητής Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών

Υπόμνημα

ΤΥΠΟΣ 5.

Ο ΠΕΡΙ ΕΤΗΣΙΩΝ MET ΑΠΟΛΑΒΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 1967 ΕΩΣ 1998 ΤΥΠΟΣ 6. - ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΑΙΤΗΣΗ (Δ.Κ. 12(1 ((2))

Αρ. Υπόθεσης:……………….

ΕΝΩΠΙΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

Μεταξύ: ……………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………

Αιτητή

και



……………………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………………….

……………………………………………………………………………………….

Καθ' ου η αίτηση

1. Αιτούμενη θεραπεία.

2. Γεγονότα στα οποία βασίζεται η αίτηση (εκθέσατε συνοπτικώς).

3. Νομική βάση της αίτησης (Προσδιορίσατε τα άρθρα του Νόμου ή και τον Κανονισμό στα οποία βασίζεται η αίτηση).

Σημ.: Σημειώσατε ότι ο καθ' ου η αίτηση δύναται να υποβάλει ένσταση μέσα σε 7 ημέρες.

Προς: ……………………………. Ημερομηνία:……………………………199………

………………………………

……………….

Προς τον καθ' ου η αίτηση Υπογραφή:………………………………………….

(Αιτητής)

Καταχωρίστηκε σήμερα ……………………… 199…………..

Υπογραφή: ……………………………

(Πρωτοκολλητής)