21. Τηρουμένων των διατάξεων των περί Δασών Νόμων του 1967 έως 2003 για την προστασία και διαχείριση του αγρινού, καθώς επίσης και για την προστασία και πρόληψη των ζημιών που προκαλούνται σε γεωργικές καλλιέργειες από τα αγρινά, ιδρύεται Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης Αγρινού, η οποία αποτελείται από τα ακόλουθα οκτώ μέλη:
(α)Το γενικό διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών ή εκπρόσωπό του ως πρόεδρο,
(β)το διευθυντή της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος ή εκπρόσωπό του ως αντιπρόεδρο,
(γ)τον προϊστάμενο,
(δ)το διευθυντή του Τμήματος Δασών ή εκπρόσωπό του,
(ε)το διευθυντή του Τμήματος Γεωργίας ή εκπρόσωπό του,
(στ)το διευθυντή του Τμήματος Κτηνιατρικών Υπηρεσιών ή εκπρόσωπό του,
(ζ)το διευθυντή του Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών ή εκπρόσωπό του,
(η)το γενικό διευθυντή του Γραφείου Προγραμματισμού ή εκπρόσωπο του.
22.-(1) Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Διαχείρισης Αγρινού ή, σε περίπτωση απουσίας του, ο αντιπρόεδρος διευθύνει τις εργασίες της, καταρτίζει την ημερήσια διάταξη κάθε συνεδρίας και μεριμνά ώστε αυτή, μαζί με γραπτή πρόσκληση, να κοινοποιείται σε κάθε μέλος, τουλάχιστο τρεις ημέρες πριν από τη συνεδρίαση.
(2) Η Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης Αγρινού βρίσκεται σε απαρτία, όταν παρευρίσκονται στη συνεδρίαση ο πρόεδρος ή ο αντιπρόεδρος και τέσσερα τουλάχιστο μέλη.
(3) Η Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης Αγρινού μπορεί να καλεί, αναλόγως της περίπτωσης, εκπροσώπους επηρεαζόμενων κοινοτήτων ή άλλους ειδικούς, με εξειδικευμένες γνώσεις σε θέματα αγρινού.
(4) Οποιοδήποτε θέμα που αφορά την εσωτερική λειτουργία της Συντονιστικής Επιτροπής Διαχείρισης Αγρινού μπορεί να ρυθμιστεί με σχετική απόφασή της.
23. Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Διαχείρισης Αγρινού ορίζει μέλος της Υπηρεσίας του Ταμείου Θήρας ως γραμματέα της Συντονιστικής Επιτροπής Διαχείρισης Αγρινού, ο οποίος παρευρίσκεται σε όλες τις συνεδριάσεις και τηρεί συνοπτικά πρακτικά της διαδικασίας.
24. Η Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης Αγρινού έχει καθήκον και αρμοδιότητα να συμβουλεύει τον υπουργό ή/και τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ή/και την Επιτροπή Διαχείρισης ή/ και την Επιστημονική Επιτροπή, αναλόγως της περίπτωσης, αναφορικά με το αγρινό και ειδικότερα για τα πιο κάτω θέματα:
(α)Την ενθάρρυνση λήψης αναγκαίων μέτρων και εργασιών για την αειφόρο διατήρηση και διαχείριση του αγρινού·
(β)τη λήψη μέτρων για την προστασία των γεωργικών καλλιεργειών·
(γ)την πιθανότητα δημιουργίας νέων πληθυσμών με τη μεταφορά αγρινών σε άλλους χώρους·
(δ)τον έλεγχο απελευθερώσεων ειδών που επηρεάζουν το αγρινό·
(ε)τον έλεγχο της υγείας τόσο των αγρινών όσο και των κατοικίδιων αιγοπροβάτων που συμβόσκουν με τα αγρινά στις παρυφές δάσους·
(στ)τον έλεγχο του πληθυσμού του αγρινού, όταν και αν αυτό κρίνεται αναγκαίο για τη διατήρησή του, καθώς και για την προστασία των γεωργικών καλλιεργειών, της χλωρίδας και της κτηνοτροφίας·
(ζ)τη λήψη μέτρων για την αποφυγή της υποβάθμισης των βιοτόπων του είδους·
(η)την εκπόνηση και εφαρμογή ειδικού διαχειριστικού σχεδίου ή σχεδίου δράσης για το αγρινό, το οποίο υποβάλλεται στο Υπουργικό Συμβούλιο και εγκρίνεται από αυτό.
25. Ο προϊστάμενος ενημερώνει τη Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης Αγρινού για τις καταμετρήσεις πληθυσμών, τις μελέτες εξάπλωσης, τη βελτίωση βιοτόπων και οποιαδήποτε άλλη έρευνα ή έργο διεξάγεται σε σχέση με τη διαχείριση του αγρινού.