4.—(1) Καθιδρύεται Συμβούλιο Καλλυντικών το οποίο συγκροτείται από-
(α) Το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Υγείας, ως εκ της θέσης του, ή εκπρόσωπο αυτού· και
(β) το Διευθυντή των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, ως εκ της θέσης του, ή εκπρόσωπο αυτού· και
(γ) το Διευθυντή του Γενικού Χημείου, ως εκ της θέσης του, ή εκπρόσωπο αυτού· και
(δ) έναν εγγεγραμμένο ιατρό, κατά προτίμηση με ειδικότητα στη δερματολογία, ο οποίος υπηρετεί στη δημόσια υπηρεσία της Δημοκρατίας, διοριζόμενο από το Υπουργικό Συμβούλιο · και
(ε) έναν εγγεγραμμένο ιατρό, κατά προτίμηση με ειδικότητα στη δερματολογία, διοριζόμενο από το Υπουργικό Συμβούλιο, αφού συμβουλευτεί το Συμβούλιο του Ιατρικού Σώματος που καθιδρύθηκε δυνάμει του άρθρου 12 των περί Ιατρών (Σύλλογοι, Πειθαρχία και Ταμείον Συντάξεων) Νόμων του 1967 έως 1987· και
(στ) έναν εγγεγραμμένο φαρμακοποιό, ο οποίος υπηρετεί στη δημόσια υπηρεσία της Δημοκρατίας, διοριζόμενο από το Υπουργικό Συμβούλιο. και
(ζ) έναν εγγεγραμμένο φαρμακοποιό διοριζόμενο από το Υπουργικό Συμβούλιο, αφού συμβουλευτεί το Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Σώματος που καθιδρύθηκε δυνάμει του άρθρου 12 των περί Φαρμακοποιών (Σύλλογοι, Πειθαρχία και Ταμείον Συντάξεων) Νόμων του 1972 έως 1988· και
(η) έναν εγγεγραμμένο χημικό, ο οποίος υπηρετεί στη δημόσια υπηρεσία της Δημοκρατίας, διοριζόμενο από το Υπουργικό Συμβούλιο· και
(θ) έναν εγγεγραμμένο χημικό διοριζόμενο από το Υπουργικό Συμβούλιο, αφού συμβουλευτεί την Παγκύπρια Ένωση Επιστημόνων Χημικών.
(2) Τα μέλη του Συμβουλίου ασκούν το λειτούργημά τους με τους όρους τους οποίους το Υπουργικό Συμβούλιο εκάστοτε καθορίζει.
(3) Στον Πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου δύναται να παρέχεται αμοιβή, το ύψος της οποίας εκάστοτε καθορίζεται από το Υπουργικό Συμβούλιο.
(4) Πρόεδρος του Συμβουλίου είναι ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας.
(5) Σε περίπτωση απουσίας εκτός της Δημοκρατίας, ασθένειας, αναπηρίας, πνευματικής ή σωματικής ανικανότητας ή οποιουδήποτε άλλου κωλύματος του Προέδρου του Συμβουλίου, ο Διευθυντής των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών αναπληροί τον Πρόεδρο, κατά τη διάρκεια της εν λόγω απουσίας, ασθένειας, αναπηρίας, ανικανότητας ή κωλύματος, και έχει τις εξουσίες και καθήκοντα του Προέδρου κατά την εν λόγω διάρκεια.
(6) Σε περίπτωση απουσίας εκτός της Δημοκρατίας, ασθένειας, αναπηρίας, πνευματικής ή σωματικής ανικανότητας ή οποιουδήποτε άλλου κωλύματος μέλους του Συμβουλίου, εκτός των ως εκ της θέσης των μελών, ο Υπουργός έχει εξουσία να διορίζει οποιοδήποτε πρόσωπο, που έχει όσο το δυνατό ανάλογα προσόντα με αυτά του προαναφερόμενου μέλους, ως μέλος του Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της εν λόγω απουσίας, ασθένειας, αναπηρίας, ανικανότητας ή κωλύματος, το δε διοριζόμενο μέλος έχει τις εξουσίες και καθήκοντα του αντικαθιστώμενου μέλους κατά την εν λόγω διάρκεια.
(7) Τα μέλη του Συμβουλίου, εκτός από τα ως εκ της θέσης τους μέλη, ασκούν το λειτούργημά τους για περίοδο τριών ετών από την ημερομηνία του διορισμού τους, το δε Υπουργικό Συμβούλιο έχει εξουσία να επαναδιορίζει οποιοδήποτε τέτοιο μέλος μετά την πάροδο της περιόδου αυτής.
(8) Το Υπουργικό Συμβούλιο έχει εξουσία, με γραπτή και αιτιολογημένη απόφαση του, να ανακαλεί σε οποιοδήποτε χρόνο το διορισμό οποιουδήποτε μέλους του Συμβουλίου, εκτός των ως εκ της θέσης τους μελών. Το Υπουργικό Συμβούλιο κοινοποιεί το συντομότερο δυνατό τέτοια απόφαση του στο επηρεαζόμενο μέλος του Συμβουλίου, η δε απόφαση καθίσταται εκτελεστή με την εν λόγω κοινοποίηση της.
(9) Κάθε μέλος του Συμβουλίου, το οποίο δεν υπηρετεί στη δημόσια υπηρεσία της Δημοκρατίας, δύναται σε οποιοδήποτε χρόνο να παραιτηθεί από τη θέση του στο Συμβούλιο με την υποβολή γραπτής παραίτησης στο Υπουργικό Συμβούλιο. Η παραίτηση δεν υπόκειται σε ανάκληση, επενεργεί δε αμέσως χωρίς να προαπαιτείται αποδοχή της από το Υπουργικό Συμβούλιο.