Υποχρεώσεις εμπορευόμενων και σημαντικών χρηστών

12.-(1) Το συμβαλλόμενο σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου (β) του εδαφίου (1) του άρθρου 4 πρόσωπο, όσοι διατηρούν αποθέματα σύμφωνα με τις διατάξεις του 5, οι εμπορευόμενοι και οι σημαντικοί χρήστες, καθώς και ομάδες παραγωγών πρώτων υλών ζωοτροφών και σιτηρών για ανθρώπινη χρήση, υποχρεούνται να κοινοποιούν στην Αρμόδια Αρχή τις πληροφορίες που απαιτούνται με βάση τις διατάξεις του παρόντος Νόμου, περιλαμβανομένων αυτών που απαιτούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4.

(2) Η συχνότητα ενημέρωσης και ο τρόπος κοινοποίησης των αναφερομένων στο εδάφιο (1) πληροφοριών καθορίζονται από την Αρμόδια Αρχή.

(3) Πρόσωπα τα οποία έχουν υποχρέωση κοινοποίησης πληροφοριών ή στοιχείων βάσει των διατάξεων του εδαφίου (1) φέρουν ευθύνη για την ορθότητα των στοιχείων και των πληροφοριών που κοινοποιούν στην Αρμόδια Αρχή.

(4) Το συμβαλλόμενο σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου (β) του εδαφίου (1) του άρθρου 4 πρόσωπο, ο εμπορευόμενος ή ο σημαντικός χρήστης πρώτων υλών ζωοτροφών και σιτηρών για ανθρώπινη χρήση ή άλλο πρόσωπο το οποίο σχετίζεται με τις δραστηριότητες των πιο πάνω προσώπων, οφείλει να παρέχει όλες τις αναγκαίες διευκολύνσεις στους Επιθεωρητές κατά την άσκηση των εξουσιών τους.