2

2. (α) Στη βάση του Κανονισμού 1, παρέχεται η δυνατότητα σε διάδικο υποβολής προς το Δικαστήριο αιτήματος, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σε ηλεκτρονική διεύθυνση που ανακοινώνεται προς τούτο από το Πρωτοκολλητείο ή μέσω του συστήματος, ως η ερμηνεία του όρου αυτού στον περί Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης Διαδικαστικό Κανονισμό του 2024, τουλάχιστον δύο (2) εργάσιμες ημέρες πριν από την ημερομηνία κατά την οποία η υπόθεση στην οποία το αίτημα αφορά, είναι ορισμένη ενώπιον του Δικαστηρίου.

(β) Ηλεκτρονικό μήνυμα το οποίο περιλαμβάνει αίτημα προς το Δικαστήριο για τον χειρισμό θέματος ή για την έκδοση οδηγιών, πρέπει να κοινοποιείται, συγχρόνως, σε όλα τα μέρη στην υπόθεση.

(γ) Αίτημα το οποίο υποβάλλεται από τα μέρη, από κοινού, πρέπει να περιλαμβάνει εισήγηση για τα έξοδα.

(δ) Έκαστον ηλεκτρονικό μήνυμα από διάδικο περιλαμβάνει τα εξής:

i. Ονοματεπώνυμο του αποστολέα του μηνύματος.

ii. Τον διάδικο εκ μέρους του οποίου εμφανίζεται ο αποστολέας.

iii. Τον αριθμό τηλεφώνου στον οποίο το Δικαστήριο δύναται να εντοπίσει άμεσα τον αποστολέα.

Αν στο μήνυμα γίνεται αναφορά σε ενδιάμεση αίτηση/θεραπεία, να γίνεται επίσης αναφορά, στην ημερομηνία καταχώρισης της ενδιάμεσης αίτησης/θεραπείας. Επιπρόσθετα, να περιγράφεται συνοπτικά το αντικείμενο της ενδιάμεσης αίτησης/θεραπείας, η ημερομηνία για την οποία είναι ορισμένη και ο σκοπούς του ορισμού της.

(ε) Στο κάθε επόμενο μήνυμα, γίνεται σαφής και συγκεκριμένη αναφορά σε όλα τα ζητήματα τα οποία εγείρονται από το προηγούμενο μήνυμα.

(στ) Οποιαδήποτε το τοποθέτηση επί μηνύματος από τους λοιπούς διαδίκους, δέον όπως γίνεται επί του αρχικού μηνύματος. Γενικά, οποιαδήποτε αλληλογραφία ανταλλάσσεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, δέον όπως περιλαμβάνει όλη την προηγούμενη ανταλλαγείσα επικοινωνία για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Νοείται ότι εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του δικαστηρίου να επιληφθεί μηνύματος, το οποίο δεν συμμορφώνεται με τις πιο πάνω πρόνοιες.