ΜΕΡΟΣ ΙΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ, ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ
Κοινοποίηση, αποδοχή και ανάκληση πρότασης

3. Η κοινοποίηση της πρότασης, η αποδοχή της πρότασης, και η ανάκληση της πρότασης και της αποδοχής αντίστοιχα, θεωρείται ότι έγινε με οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη του προσώπου που προτείνει, αποδέχεται ή ανακαλεί, με την οποία αυτό προτίθεται να κοινοποιήσει την εν λόγω πρόταση, αποδοχή ή ανάκληση η οποία επάγεται κοινοποίηση αυτής.

Πότε συντελείται η κοινοποίηση

4.-(1) Η κοινοποίηση της πρότασης συντελείται όταν αυτή περιέλθει σε γνώση του προσώπου προς το οποίο απευθύνεται.

(2) Η κοινοποίηση της αποδοχής συντελείται-

(α) έναντι του προσώπου που πρότεινε, όταν αυτή τεθεί στην οδό της διαβίβασης προς αυτό, ώστε αυτή να φύγει από την εξουσία του προσώπου που αποδέχεται~

(β) έναντι του προσώπου που αποδέχεται, όταν αυτή περιέλθει σε γνώση του προσώπου που πρότεινε~

(3) Η κοινοποίηση της ανάκλησης συντελείται-

(α) έναντι του προσώπου που ανακαλεί, όταν αυτή τεθεί στην οδό της διαβίβασης προς το πρόσωπο προς το οποίο απευθύνεται ώστε αυτή να φύγει από την εξουσία του προσώπου που ανακαλεί~

(β) έναντι του προσώπου προς το οποίο απευθύνεται, όταν περιέλθει σε γνώση του.

Ανάκληση πρότασης και αποδοχής

5. Η πρόταση δύναται να ανακληθεί σε οποιοδήποτε χρόνο προτού συντελεστεί η κοινοποίηση για αποδοχή της έναντι του προσώπου που πρότεινε, αλλά όχι αργότερα.

Η αποδοχή δύναται να ανακληθεί σε οποιοδήποτε χρόνο προτού συντελεστεί η κοινοποίηση αυτής έναντι του προσώπου που αποδέχεται, αλλά όχι αργότερα.

Τρόπος ανάκλησης

6. Η πρόταση ανακαλείται-

(α) με την κοινοποίηση δήλωσης ανάκλησης προς το άλλο μέρος από το πρόσωπο που πρότεινε~

(β) με την πάροδο της προθεσμίας που καθορίστηκε στην πρόταση για αποδοχή ή σε περίπτωση που δεν καθορίστηκε τέτοια προθεσμία, με την πάροδο εύλογου χρόνου από τη διενέργεια της πρότασης, χωρίς κοινοποίηση της αποδοχής~

(γ) με τη μη εκπλήρωση από το πρόσωπο που αποδέχεται, αναβλητικής αίρεσης της αποδοχής~ ή

(δ) με το θάνατο ή τη φρενοπάθεια του προσώπου που πρότεινε, αν ο θάνατος ή η φρενοπάθεια περιέλθει σε γνώση του προσώπου που αποδέχεται πριν από την αποδοχή.

Η αποδοχή πρέπει να είναι απόλυτη

7. Για να μετατραπεί η πρόταση σε υπόσχεση, η αποδοχή πρέπει-

(α) να είναι απόλυτη και ανεπιφύλακτη~

(β) να εκδηλώθηκε κατά το συνήθη και εύλογο τρόπο, εκτός αν η πρόταση καθορίζει συγχρόνως και τον τρόπο της αποδοχής. Αν η πρόταση καθορίζει τον τρόπο της αποδοχής, και η αποδοχή δεν έγινε σύμφωνα με τον τρόπο που καθορίστηκε, το πρόσωπο που προτείνει δύναται, εντός εύλογου χρόνου από την κοινοποίηση της αποδοχής σε αυτό, να εμμείνει όπως η πρόταση του γίνει αποδεκτή κατά τον τρόπο που καθορίστηκε και όχι με άλλο τρόπο~ αν όμως δεν εμμείνει, αποδέχεται την αποδοχή.

Αποδοχή με εκπλήρωση όρων ή με λήψη αντιπαροχής

8. Η εκπλήρωση των όρων της πρότασης ή η αποδοχή οποιασδήποτε αντιπαροχής για αμοιβαία υπόσχεση που τυχόν προσφέρθηκε με την πρόταση συνιστά αποδοχή της πρότασης.

Υποσχέσεις, ρητές και σιωπηρές

9. Ρητή θεωρείται η υπόσχεση, στο μέτρο που η πρόταση ή η αποδοχή γίνεται γραπτά ή προφορικά. Σιωπηρή θεωρείται η υπόσχεση, στο μέτρο που η πρόταση ή η αποδοχή γίνεται με άλλον τρόπο και όχι γραπτά ή προφορικά.